Meny

Förrätter

Serveras med tamarindchutney och raita

  • Singara-piroger
    85:-
    Traditionella piroger fyllda med potatis, blomkål, gröna ärtor, ingefära och vitlök.
  • Auberginekyckling
    90:-
    Aubergine fylld med vitlöksmarinerad kyckling, linser, ingefära och spiskummin.
  • Mach mansho sobji
    95:-
    Stora, färska champinjoner som först fylls med räkor och kyckling och sedan paneras och friteras.
  • Scampicocktail
    90:-
    Scampi som fylls med ost och linser och sedan friteras. Serveras med två olika såser.

Mellanrätter

Bengaliska sällskapsrätter

  • Jali kabab
    130:-
    Traditionella bengaliska lammfärsbiffar med vitlök, spiskummin, senapsfrön, mynta och ingefära. Serveras med naanbröd, raita och sås.
  • Roti baji
    120:-
    Kryddigt rismjölsbröd med grönsaker i kokos. Serveras med mynta-raita.
  • Nawabi halim
    130:-
    Husmanskost från gamla Dhaka med lammfilé och fyra sorters linser. Kryddas med koriander, spiskummin och ingefära. Serveras med naanbröd.

Varmrätter


Från det Bengaliska köket

  • Shai korma
    180:-/195:-
    Högtidlig rätt från gamla Dhaka. Serveras i traditionell krämig sås med kokos, russin och cashewnötter. Välj mellan kyckling och lamm.
  • Dhaka josh
    180:-/195:-
    Traditionell bengalisk husmanskost. Den lena grytan serveras med papaya, blomkål, broccoli, ingefära och currysås. Välj mellan kyckling och lamm.
  • Aam nerikel
    180:-/195:-
    Fruktig gryta med färsk mango, rostade mandelspån, kokos och ingefära. Serveras med traditionell cashewnötsås. Välj mellan kyckling och lamm.
  • Sagwala
    180:-/190:-/195:-
    Currydoftande spenatgryta med paprika, ingefära och vitlök. Välj mellan kyckling, lamm eller scampi.
  • Bengali fire
    180:-/190:-/195:-
    Eldig gryta med Muskots egen kryddblandning. Välj mellan kyckling, lamm eller scampi.

Bengalisk Festmat

  • Hasher josh
    220:-
    Klassisk bengalisk rätt, ankfilé med smak av spiskummin, svartpeppar, vitlök, ingefära och färsk koriander.
  • Pasanda
    220:-
    Bengalisk festmat. Saftiga lammkotletter serverade i krämig cashewsås med smak av kokos, vitlök och ingefära.
  • Lotpoti
    230:-
    Traditionell bengalisk husmanskost. Smakrik gryta med kycklinghjärta, kycklinglår och potatis. Kryddas med spiskummin, ingefära, vitlök och färsk koriander.
  • Nihari gost
    240:-
    Traditionell mustig lammläggsgryta från mogulriket kokt i fem timmar med färska örter. Serveras med nybakt naanbröd.
  • Porda biryani
    240:-
    Bengalisk festmat med mustiga lammkotletter, lammfärs-kofte och friterat ägg under krispigt naantäcke.

Från Tandooriugnen

Serveras med stekta grönsaker, färskost, traditionell sås och kofte (små bullar.)
  • Zhal Murog
    190:-
    Eldig kycklingfilé marinerad med grön chili, vitlök, ingefära, senap och cashewnötter.
  • Lamm haddi
    225:-
    Kryddiga lammkotletter marinerade med vitlök, ingefära, mynta, timjan och Muskots egen kryddblandning
  • Soresha scampi
    230:-
    Färsk scampi marinerad i citron, senap, vitlök, ingefära och yoghurt
  • Havsgrill
    230:-
    Laxfilé med vitlök, ingefära och kummin, torskfilé marinerad i örter och senapsmarinerad scampi.
  • Grön grill
    190:-
    Färska grillade grönsaker med färskost och grönsakskofte. Serveras på grillad zucchini.
  • Sultan grill
    250:-
    En drömkombination av tre tandoorirätter (heta Zhal Murog, kryddiga Lamm haddi och friska Soresha scampi.)

Vegetariskt

  • My heart beats
    180:-
    Champinjoner och ost tillagade med färsk ingefära, chili, vitlök och koriander. Serveras i grillad aubergine med tillhörande traditionell currysås.
  • Klassisk palak paneer
    180:-
    Ost och spenat i mild tomatbaserad currysås med smak av paprika, ingefära och vitlök.
  • Palak paneer kofte
    190:-
    Saftiga ost- och spenatbollar. Serveras med säsongens sparris och champinjoner i mild cashewnötssås.
  • Labra
    180:-
    Mustig gryta med tomat, ingefära, vitlök och koriander. Serveras med säsongens grönsaker och fyra sorters linser.
  • Malai kofte
    190:-
    Saftiga grönsaks- och ostbollar i krämig cashewnötssås med smak av ingefära, vitlök och lime. Toppas med färsk koriander.
  • Panch meshali
    180:-
    Kryddiga linser och bönor. Serveras med ost, sparris, paprika och toppas med bengalisk linskofte.

Fisk & Skaldjur

  • Chingri dopiaza
    195:-
    Traditionella bengaliska räkor. Serveras i currysås med smak av tomat, purjolök, spiskummin och koriander.
  • Machar curry
    195:-
    Bengalisk husmanskost från havet. Torsk, lax och räkor tillagade med vitlök och senapsfrön från Dhakaregionen. En smakrik rätt som äts under vinterhalvåret i Bangladesh.
  • Tropical scampi
    195:-
    Grön gryta med härliga grönsaker och grillad scampi. Tillagas med färsk ingefära, vitlök, spiskummin och koriander.
  • Golden tiffin
    185:-
    Räkor i kokosmjölk med smak av chili, kanel och lime. Serveras med en bit av vår hemgjorda färskost.

Från det Indiska köket

  • Korai
    185:-/190:-/195:-
    Serveras i Muskots kryddiga korai-sås med grönsaker. Välj mellan grillad kyckling, lamm och scampi.
  • Balti Special
    185:-/190:-/195:-
    Mild, lite syrlig rätt som serveras i len baltisås och grönsaker. Välj mellan grillad kyckling, lamm och scampi.
  • Tikka butter masala
    180:-/185:-/190:-/195:-
    Serveras i en tomat- och cashewnötssås. Välj mellan färskost, kyckling, lamm eller scampi.

Thali

Har du svårt att välja en smak? Beställ en thali!
Då får du tre små rätter tillsammans med en soppa, chutney och raita. perfekt för oss som vill ha lite av allt...
  • Grön thali
    225:-
    Trio med två sorters vegetarisk gryta (en mild och en lite hetare) samt en vegetarisk grillrätt .
  • Mix thali
    225:-
    Tre sorters bengaliska grytor. En inspirerad trio med kyckling, lamm och scampi.

Bröd


Naan

Mjukt, platt bröd, direkt från tandooriugnen, rykande varmt ...
  • Naan naturell
    30:-
    Traditionellt indiskt naanbröd.
  • Vitlöksnaan
    35:-
    Traditionellt naanbröd smaksatt med vitlök.
  • Naan Peshwari
    40:-
    Naanbröd bakat med kokosflingor, mandelmassa och russin.
  • Naan koriander
    40:-
    Naanbröd smaksatt med färsk koriander.

Roti

  • Roti
    40:-
    Tunt, ojäst bröd som wokas i olja och därför får en fin, lätt sotad smak.

Sidorätter

Passar bra till huvudrätterna

  • Vegan dream
    60:-
    Säsongsgrönsaker tillagade på traditionellt bengaliskt vis. Vegansk.
  • Tharka dal
    60:-
    Traditionell bengalisk linsgryta, som den görs hemma i Dhaka. Mild och mustig.
  • Zur zura gost
    70:-
    Pulled lamb på bengaliskt vis. Långkokt lammfilé ackompanjeras av lök, vitlök, ingefära, spiskummin och koriander.

Barn meny


  • Chickie yum
    90:-
    Kycklingklubbor grillade i tandooriugnen med mild sås. Välj mellan naanbröd och ris.
  • Tikka kiddo
    90:-
    Mild kycklinggryta som serveras i en tomat- och cashewnötssås. Serveras med ris.
  • Korma Sunshine
    90:-
    Högtidlig rätt från gamla Dhaka, här i barnversion. Serveras i traditionell krämig sås med kokos, russin och cashewnötter, mild och len. Välj mellan kyckling och lamm. Serveras med ris.
  • Cheezy, baby!
    90:-
    Ost och spenat i mild tomatbaserad currysås med smak av paprika, ingefära och vitlök. Serveras med ris.

Efterrätter


  • Icecream Sizzlar
    95:-
    Två sorters glass i saftig mjuk kaka serverad på vårt vis.
  • Dagens fruktlassi
    65:-
    Bengalisk yoghurtdryck med dagens frukt och bär.
  • Frukthalowa
    90:-
    Bengaliskt bakverk med pistagenötter, mandel och kokos. Serveras med färsk frukt och en skopa krämig glass.
Obs! Vi använder förstås bara MSC-märkt scampi i våra rätter. Allergisk? Prata med vår servis!