Roslagsgatan
Middag
Förrätter
Serveras med tamarind chutney och mangomynta
-
Singara-piroger90:-Traditionella piroger fyllda med potatis, blomkål, gröna ärtor, ingefära och vitlök.
-
Chicken Puff Pastry95:-
Smördeg fylld med krämig kyckling, garneras med sesamfrön och gräddas till gyllene perfektion.
-
Lamb Sheek Kebab105:-
En klassisk rätt där kryddat malet lammkött träs pa spätt och grillas tills det är förkolnat och saftigt.
-
Sea Scallops110:-
Stora havsmusslor sauterade i smör och vitlök som serveras med en citron-smörsås.
Mellanrätter
-
Chapli Kebab145:-
Chapli Kabab är en kryddig köttfärsbiff gjord på lammfärs, torkade granatäpplekärnor, lök, tomater och nymalda kryddor
-
Dhakia Halim145:-
Husmanskost från gamla Dhaka med lammfilé och fyra sorters linser. Kryddas med koriander, spiskummin, och ingefära. Serveras med naanbröd
-
Soft-Shell Crab150:-
Soft-Shell crabs är en av världens läckraste skaldjursrätter. Krabborna penslas med en krydd- och mjölblandning innan de kokas för att uppnå den perfekta smakupplevelsen
Varmrätter
Från det Bengaliska köket
-
Bengali Korma205:- / 225:-
Högtidlig rätt frần gamla Dhaka. Serveras i traditionell krämig sås med kokos, russin och cashewnötter. Välj mellan kyckling och lamm.
-
Dopiaza205:- / 225:-
En favorit för kryddälskare - gjord av möra kyckling- eller lammköttsbitar tillagade i krämig och kryddig sås med färska gröna champinjoner och kryddig lök. Medelstarkt och gott!
-
Mango Khazana205:- / 225:-
Fruktig gryta med färsk mango, rostade mandelspån, kokos och ingefära. Serveras med traditionell cashewnötsås. Välj mellan kyckling och lamm.
-
Special Bhuna Gosht205:- / 225:-
Populär bengalisk kötträtt: köttbitarna långmarineras i hela kryddor, hackad lök, ingefära och vitlök. Steks i ghee och garneras med färsk koriander.
-
Mirchi Ka Salan205:- / 225:- / 225:-
Eldig gryta med Muskots egen kryddblandning. Välj mellan kyckling, lamm eller scampi.
-
Keema Ghotala220:- / 240:-
Traditionell medelstark maträtt med malen kyckling eller lamm med ärtor, potatis och kryddor. Var version använder curry och ger en vacker balans mellan smak och kryddighet. Serveras med ägg.
Bengalisk Festmat
-
Meabani Gosto255:-
Saftiga lammkotletter serverade med toorlinser i krämig cashewsås med smak av kokos, vitlök och ingefära.
-
Hasher Kala Vuna265:-
Kulinarisk pärla frần Chittagong, Bangladesh. Den saftiga ankfilén kapslar in en värld av läckra smaker i sin traditionella blandning av kryddor.
-
Spicy Lamb Chops265:-
Lammracks grillade med färsk ingefära, vitlök, spiskummin och koriander
-
Nawabi Shank275:-
Traditionell mustig lammläggsgryta frần mogulriket. Köttet kokas i fem timmar med färska örter och serveras med nybakt naanbröd.
-
Kacchi Byrani275:-
Bengalisk festmaltid med mustiga lammkotletter, kofta på lamm och friterat ägg under krispigt ristäcke.
Från Tandooriugnen
Serveras med stekta grönsaker och traditionell sås.
-
Grön Grill (vegetarisk)215:-
Tandoorirostad broccoli med honung, nigellafrön, krossade vetechips och tempererad yoghurt.
-
Trio Chicken225:-
Kombination av klassisk kycklingfilé, smaken av chili, Tandoori och malai marinad. Serveras med krämig tomat- och cashewsås.
-
Pesce Grill240:-
Få en smak av havet med örtmarinerad torskfilé, senapsmarinerad scampi och laxfile med vitlok, ingefära och kumin.
-
Spicy Lamb Racks255:-
Kryddiga lamb racks marinerade med vitlök, ingefära, mynta, timjan och Muskots egen kryddblandning.
-
Tandoori King Prawns255:-
Färsk scampi marinerad i citron, senap, vitlök, ingefära och yoghurt.
-
Sultan Grill260:-
En drömkombination av tre tandoorirätter: heta trio chicken, kryddiga lamb chops och tandooriscampi.
Vegetariskt
-
Klassisk palak paneer190:-Ost och spenat i mild tomatbaserad currysås med smak av paprika, ingefära och vitlök.
-
Labra190:-
Mustig gryta med tomat, ingefära, vitlök och koriander. Serveras med säsongens grönsaker och fyra sorters linser.
-
Shukto195:-
Smakrika blandade grönsaker tillagade i en senaps- och vallmofrösalsa och mjölk, kryddas med panchphoran.
-
Dal Makhani195:-
Kryddig linsgryta med fem sorters linser, tomat och örter. Tillagas med paneer, sparris och färsk spenat.
-
Sobji Posto Paneer205:-
Traditionell autentisk bengalisk Krämig grönsaksgryta med paneer och vallmofrön.
-
Palak Kofta210:-Saftiga ost- och spenatbollar. Serveras med säsongens sparris och champinjoner i mild cashewnötssås.
-
Paneer Pasanda215:-
Saftig paneer i krämig cashewnötssas med smak av ingefära, vitlök och lime. Toppas med färsk koriander.
Veganskt
-
Earth balance195:-
Saftiga Tofun och spenat i mild tomatbaserad currysås med smak av paprika, ingefära och vitlök.
-
Tofun do pyaza195:-
Paneer Do Pyaza-receptet är en rik krämig Mughlai-rätt av mjuka tofukuber i en halvtorr sås gjord med lök,paprika kryddor, grädde och örter.
-
Grilled pesto paneer210:-
De tjocka mjuka tafunkuberna marineras i en smakrik pestosås och grillas sedan med extra virgin olivolja. Serveras med stekta grönsaker och traditionell sås.
Fisk & Skaldjur
-
Masala Prawns225:-Traditionella bengaliska räkor. Serveras i currysås med smak av tomat, purjolök, spiskummin och koriander.
-
Chingri Malai Curry240:-
Prawn Malai Curry är en äkta bengalisk maträtt tillagad i kokosmjölk, kanel och lime en mängd läckra kryddor.
-
Maach Paturi245:-
Bengalisk husmanskost frän havet. Torsk, lax och räkor tillagade med vitlök och senapsfön från Dhakaregionen.
-
Soresha Salmon275:-
Ångad lax i en smakrik curry gjord på senapsblandning. grön chili och senapsolja.
Från det Indiska köket
-
Korai205:- / 240:- / 240:-Serveras i Muskots kryddiga korai-sås med grönsaker. Välj mellan grillad kyckling, lamm och scampi.
-
Balti Special205:- / 240:- / 240:-Mild, lite syrlig rätt som serveras i len baltisås och grönsaker. Välj mellan grillad kyckling, lamm och scampi.
-
Tikka butter masala190:- / 205:- / 240:- / 240:-Serveras i en tomat- och cashewnötssås. Välj mellan färskost, kyckling, lamm eller scampi.
Taste of Muskot
-
Vege Thali255:-Trio med två sorters vegetarisk gryta (en mild och en lite hetare) samt en vegetarisk grillrätt .
-
Bengali Thali265:-Tre sorters bengaliska grytor. En inspirerad trio med kyckling, lamm och scampi.
-
Maharaja Thali495:-
En rejäl Thali med många kött- och grönsaksrätter för att skapa en perfekt balanserad måltid. I denna ingår även förrätt och efterrätt
Bröd
Naan
-
Naan naturell40:-Traditionellt indiskt naanbröd.
-
Roti (glutenfri)40:-
Tunt, ojdäst bröd som wokas i olja och därför får en fin, lätt sotad smak.
-
Paratha40:-
Paratha är ett klassiskt indiskt bröd som steks i stekpanna och penslas med smör.
-
Vitlöksnaan45:-Traditionellt naanbröd smaksatt med vitlök.
-
Naan Peshwari50:-Naanbröd bakat med kokosflingor, mandelmassa och russin.
-
Blue Cheese Naan50:-
Naanbröd bakat med blåmögelost, honung och russin
Sidorätter
-
Bowl of Greens (vegansk)60:-
Säsongsgrönsaker tillagade på traditionellt bengaliskt vis.
-
Tharka dal60:-Traditionell bengalisk linsgryta, som den görs hemma i Dhaka. Mild och mustig.
-
Zur zura gost70:-Pulled lamb på bengaliskt vis. Långkokt lammfilé ackompanjeras av lök, vitlök, ingefära, spiskummin och koriander.
Barn meny
-
Chicken Tikka Burger115:-
Bengalisk hamburgare med saftig friterad kycklingfilé och tomat och cashewsås. Serveras med pommes frites
-
Cheezy, baby!115:-Ost och spenat i mild tomatbaserad currysås med smak av paprika, ingefära och vitlök. Serveras med ris.
-
Tikka kiddo120:-Mild kycklinggryta som serveras i en tomat- och cashewnötssås. Serveras med ris.
-
Meatball Heaven135:-
Saftiga och lena köttbullar tillagade med cashewnötssås.
Efterrätter
-
Bhapa Dol115:-
En ångad yoghurtpudding med smak av kardemumma, toppad med frisk lime- och mangocoulis.
-
Mango-Passion Cheesecake120:-
Cheesecake på mango och passionsfrukt med rostad vit choklad och krämig hallonglass.
-
Saffranglass120:-
Saffransglass med pistage och kardemumma