Vanadisplan
Middag
Förrätter
-
Singara-piroger90:-Traditionella piroger fyllda med potatis, blomkål, gröna ärtor, ingefära och vitlök.
-
Auberginekyckling90:-Aubergine fylld med vitlöksmarinerad kyckling, linser, ingefära och spiskummin.
-
Mach mansho sobji95:-Stora, färska champinjoner som först fylls med räkor och kyckling och sedan paneras och friteras.
-
Scampicocktail90:-Scampi som fylls med ost och linser och sedan friteras. Serveras med två olika såser.
-
Grönskaspakura90:-
En panerad grönsaksblandning och paneerbitar friterade i het olja för att uppnå en fyllig och krispig smak. Serveras med en frisk koriander- och myntasås
Mellanrätter
-
Jali kabab140:-Traditionella bengaliska lammfärsbiffar med vitlök, spiskummin, senapsfrön, mynta och ingefära. Serveras med naanbröd, raita och sås.
-
Roti baji125:-Kryddigt rismjölsbröd med grönsaker i kokos. Serveras med mynta-raita.
-
Nawabi halim135:-Husmanskost från gamla Dhaka med lammfilé och fyra sorters linser. Kryddas med koriander, spiskummin och ingefära. Serveras med naanbröd.
Varmrätter
Från det Bengaliska köket
-
Shai korma195:-/225:-Högtidlig rätt från gamla Dhaka. Serveras i traditionell krämig sås med kokos, russin och cashewnötter. Välj mellan kyckling och lamm.
-
Dhaka josh195:-/225:-Traditionell bengalisk husmanskost. Den lena grytan serveras med papaya, blomkål, broccoli, ingefära och currysås. Välj mellan kyckling och lamm.
-
Aam nerikel195:-/225:-Fruktig gryta med färsk mango, rostade mandelspån, kokos och ingefära. Serveras med traditionell cashewnötsås. Välj mellan kyckling och lamm.
-
Sagwala195:-/225:-/225:-Currydoftande spenatgryta med paprika, ingefära och vitlök. Välj mellan kyckling, lamm eller scampi.
-
Bengali fire195:-/225:-/225:-Eldig gryta med Muskots egen kryddblandning. Välj mellan kyckling, lamm eller scampi.
-
Jahl korma195:-/225:-/225:-
Sydbengalisk gryta, serveras i traditionell krämig sås med grön chili, kokos, russin och cashewnötter. Välj mellan kyckling, lamm eller scampi.
Bengalisk Festmat
-
Hasher josh260:-Klassisk bengalisk rätt, ankfilé med smak av spiskummin, svartpeppar, vitlök, ingefära och färsk koriander.
-
Pasanda245:-Bengalisk festmat. Saftiga lammkotletter serverade i krämig cashewsås med smak av kokos, vitlök och ingefära.
-
Lammsultan265:-
Klassisk bengalisk festrätt. Grillade lammracks tillagad med frisk ingefära, vitlök, spiskummin och färsk koriander.
-
Nihari gost250:-Traditionell mustig lammläggsgryta från mogulriket kokt i fem timmar med färska örter. Serveras med nybakt naanbröd.
-
Porda biryani265:-Bengalisk festmat med mustiga lammkotletter, lammfärs-kofte och friterat ägg under krispigt naantäcke.
-
Masala Lamm Roast275:-
Kryddig lammstek är en traditionell rätt från södra Bangladesh. Kött i tärningar tillagas med kryddor tills de är mjuka och rostas i en blandning av lök, kryddor och örter tills varje bit får en karamelliserad.
Från Tandooriugnen
Serveras med stekta grönsaker, färskos och traditionell sås.
-
Zhal Murog220:-Eldig kycklingfilé marinerad med grön chili, vitlök, ingefära, senap och cashewnötter.
-
Lamm haddi245:-Kryddiga lammkotletter marinerade med vitlök, ingefära, mynta, timjan och Muskots egen kryddblandning
-
Soresha scampi245:-Färsk scampi marinerad i citron, senap, vitlök, ingefära och yoghurt
-
Havsgrill235:-Laxfilé med vitlök, ingefära och kummin, torskfilé marinerad i örter och senapsmarinerad scampi.
-
Mix grill255:-
En drömkombination av tre tandoorirätter (Eldiga Zhal Murog, kryddiga Lamm haddi och syrliga Soresha scampi.)
-
Chili Lamm pudina250:-
Bengalisk rätt med grillad kryddig lammfilé, marinerad med vitlök, ingefära, mynta, timjan, chili och Muskots egna kryddblandning.
Vegetariskt
-
My heart beats195:-Champinjoner och ost tillagade med färsk ingefära, chili, vitlök och koriander. Serveras i grillad aubergine med tillhörande traditionell currysås.
-
Klassisk palak paneer190:-Ost och spenat i mild tomatbaserad currysås med smak av paprika, ingefära och vitlök.
-
Palak paneer kofte195:-Saftiga ost- och spenatbollar. Serveras med säsongens sparris och champinjoner i mild cashewnötssås.
-
Malai kofte195:-Saftiga grönsaks- och ostbollar i krämig cashewnötssås med smak av ingefära, vitlök och lime. Toppas med färsk koriander.
-
Panch meshali190:-Kryddiga linser och bönor. Serveras med ost, sparris, paprika och toppas med bengalisk linskofte.
-
Zucchine Ghonto195:-
Gräddvit zucchini tillagad med champinioner och ost. Med smak av färsk ingefära, chili, vitlök och korriander. Serveras i krispigt friterat zucchiniskal med tillhörande traditionell currysås.
Veganskt
-
Earth balance195:-
Saftiga Tofun och spenat i mild tomatbaserad currysås med smak av paprika, ingefära och vitlök.
-
From nature195:-
Saftiga grönsaks bollar och grönsaker i currysås smak av ingefära, vitlök och lime.
-
Tofun do pyaza195:-
Paneer Do Pyaza-receptet är en rik krämig Mughlai-rätt av mjuka tofukuber i en halvtorr sås gjord med lök,paprika kryddor, grädde och örter.
-
Labra190:-
Mustig gryta med tomat, ingefära, vitlök och koriander. Serveras med säsongens grönsaker och fyra sorters linser.
-
Grilled pesto paneer210:-
De tjocka mjuka tafunkuberna marineras i en smakrik pestosås och grillas sedan med extra virgin olivolja. Serveras med stekta grönsaker och traditionell sås.
Fisk & Skaldjur
-
Chingri dopiaza225:-Traditionella bengaliska räkor. Serveras i currysås med smak av tomat, purjolök, spiskummin och koriander.
-
Machar curry235:-Bengalisk husmanskost från havet. Torsk, lax och räkor tillagade med vitlök och senapsfrön från Dhakaregionen. En smakrik rätt som äts under vinterhalvåret i Bangladesh.
-
Tropical scampi240:-Grön gryta med härliga grönsaker och grillad scampi. Tillagas med färsk ingefära, vitlök, spiskummin och koriander.
-
Golden tiffin225:-Räkor i kokosmjölk med smak av chili, kanel och lime. Serveras med en bit av vår hemgjorda färskost.
Från det Indiska köket
-
Korai199:-/235:-/240:-Serveras i Muskots kryddiga korai-sås med grönsaker. Välj mellan grillad kyckling, lamm och scampi.
-
Balti Special195:-/235:-/240:-Mild, lite syrlig rätt som serveras i len baltisås och grönsaker. Välj mellan grillad kyckling, lamm och scampi.
-
Tikka butter masala190:-/195:-/235:-/240:-Serveras i en tomat- och cashewnötssås. Välj mellan färskost, kyckling, lamm eller scampi.
Thali
-
Grön thali255:-Trio med två sorters vegetarisk gryta (en mild och en lite hetare) samt en vegetarisk grillrätt .
-
Mixed thali255:-Tre sorters bengaliska grytor. En inspirerad trio med kyckling, lamm och scampi.
-
Viking Thali395:-
En Thali är en tallrik som består av flera olika rätter för att skapa en perfekt balanserad måltid. Det består av flera små kött och grönsaksrätter tillsammans med ris, bröd, chutney, även förrätt och efterrätt.
Bröd
Naan
-
Naan naturell40:-Traditionellt indiskt naanbröd.
-
Vitlöksnaan40:-Traditionellt naanbröd smaksatt med vitlök.
-
Naan Peshwari45:-Naanbröd bakat med kokosflingor, mandelmassa och russin.
-
Naan koriander40:-Naanbröd smaksatt med färsk koriander.
-
Roti (glutenfri)40:-
Tunt, ojdäst bröd som wokas i olja och därför får en fin, lätt sotad smak.
-
Paratha40:-
Paratha är ett klassiskt indiskt bröd som steks i stekpanna och penslas med smör.
Sidorätter
-
Neramish badji60:-
Säsongsgrönsaker tillagade på traditionellt bengaliskt vis.
-
Tharka dall60:-Traditionell bengalisk linsgryta, som den görs hemma i Dhaka. Mild och mustig.
-
Zur zura gost70:-Pulled lamb på bengaliskt vis. Långkokt lammfilé ackompanjeras av lök, vitlök, ingefära, spiskummin och koriander.
Barn meny
-
Chickie yum135:-Kycklingklubbor grillade i tandooriugnen med mild sås. Välj mellan naanbröd och ris.
-
Tikka kiddo135:-Mild kycklinggryta som serveras i en tomat- och cashewnötssås. Serveras med ris.
-
Korma Sunshine135:-Högtidlig rätt från gamla Dhaka, här i barnversion. Serveras i traditionell krämig sås med kokos, russin och cashewnötter, mild och len. Välj mellan kyckling och lamm. Serveras med ris.
-
Cheezy, baby!125:-Ost och spenat i mild tomatbaserad currysås med smak av paprika, ingefära och vitlök. Serveras med ris.
Efterrätter
-
Icecream Sizzlar95:-Två sorters glass i saftig mjuk kaka serverad på vårt vis.
-
Bengalisk Saffranglass115:-
Hemgjord och fyllig saffranglass med krossade pistagenötter och kardemumma. toppad med pistagenötter och granatäppelkärnor.
-
Tropisk chokladbrownie110:-
Bengaliskt chokladbakverk med pistagenötter, mandel och kokos. Serveras med kolasås, färsk frukt och en skopa krämig glass.